Tur Referater 2015

 

 

Åben Hornfiskekonkurrence 2015

 

Søndag den 3. Maj afholdte Høng Sportsfiskerforening sin årlige åbne Hornfiskekonkurrence.

 

Deltager antallet var i år på 132, hvilket desværre er en tilbagegang fra sidste år, som var på 154 deltager. Om tilbagegangen skyldtes manglede markedsføring, eller om konkurrencen ligger for tidlig i hornfiskesæsonen vides ikke, men vi i bestyrelsen har beslutte, at konkurrencen skal ligge en uge senere til næste år, så datoen bliver 8. Maj 2016.

 

Konkurrencen startet kl. 00.00 og sluttede kl. 15.00 hvor det var sidste chance for at få indvejet fisk. Selve indvejningen startet kl.14.30 ved Høng Sportsfiskerforenings klubhus. Vi kunne høre på deltagerne, at de flere gange havde oplevet hornfisk, der havde svømmede efter blinket, uden at ville bide på. Selve indvejningen foregik som den plejer, hvor deltagerne fik vejet deres fisk, og de største i de 3 rækker der var, blev hængt op på et stativ, så alle kunne følge med i konkurrencen. De 3 rækker der kunne indvejes i var, 15 præmier i seniorrække, 5 i juniorrække og 5 i bådrække.  Der bliv hurtigt fyldt op i alle 3 rækker, så der var mange der måtte sætte deres tillid til lodtrækningen, hvor er var 10 præmier. Ud over de 3 præmierækker var der også præmie til bedste bifangst. I år blev der kun indvejet havørreder som bifangst. Der blev ikke indvejet bifangst i bådrækker, så præmien overgik til lodtrækning.

 

Kl. 15.00 sluttet indvejningen og det var tid til præmieuddeling, den største i seniorrækken vejede 628 gram og blev fanget af Jesper Hansen. nr. 2 Per Høj Jensen, med en på 552 gram. nr. 3 Martin Faust, med en på 544 gram nr. 4 Mikkel Jæger, med en på 533 gram. Nr. 5 Aksel Petersen, med en på 513 gram. 

 

Bedste junior: nr. 1 Oliver Will, med en på 531 gram. Nr. 2 Emilie Liechti, med en på 471 gram. Nr. 3 Marcus Will, med en på 438 gram. nr. 4 Kimmi J.H. med en på 413 gram. Nr. 5 Magnus Jensen, med en på 401 gram.

 

Bedste i bådrækken: nr. 1 Michael Fredslund, med en på 574 gram. nr. 2 Henrik Ditlevsen, med en på 541 gram. nr. 3 Troels H. Larsen, med en på 461 gram. nr. 4 Kasper Bøgelund, med en på 430 gram. nr. 5 Rene Sørensen, med en på 371 gram. Bedste bifangst i kystrækken: Jens Dinesen, med en havørred på 1,3 kg.

 

 

Venskabsdysten 2015

 

Version 10.0 af dysten mellem Gørlev Sportsfiskerforening og Høng Sportsfiskerforening, løb af stabelen søndag den 10. maj. Denne venskabelige kamp om at kunne præstere de bedste fangster på Tissø, startede som altid med rundstykker og en lille en til halsen, inden de seks både med sammenlagt 14 mand, stævnede ud på søen.

Deltager fordelingen var denne gang lidt skæv, i det at Gørlev stillede med 5 mand og Høng deltog med 9 mand, men der kompenseres for den skæve deltager fordeling ved at benytte en omregnings faktor som i dette tilfælde var 1,8.

Vejr udsigten lovede nordvestlig vind, startende omkring 8 m./sek. Senere tiltagende til 11-12 m./sek. Og i stødende op til 15 m./sek. Derfor blev vi enige om at skære et par timer af  fiske tiden, således at bådene skulle være inde igen kl. 12,00, det skulle så senere vise sig at vinden begyndte at løje af ved tolv tiden, men beslutningen var truffet og skulle derfor overholdes.

Alle både gik klogelig nok nord på, og så vidt jeg kunne se, startede de fleste på østsiden af det forbudte område ved havnen i lille Fuglede. Herfra fordelte bådene sig på stykket ned til lige syd for søens udløb i Halleby åen, hvor bølgehøjden satte en stopper for, videre færd syd over.

Fangsterne i de forskellige både var noget uens, og billedet af fangsterne viste at den største koncentration af gedder, som til denne konkurrence skal være over 2,5 kg. Var i nærheden af åen på vest siden, men som sagt så valgte flere af bådene, ikke at gå helt der ned pga. vinden.   

Størrelsen på fiskene var ikke noget at skrive hjem om, største gedde på 5,0 kg. Blev fanget af Jørgen Madsen (Høng), næst største fik jeg selv (Høng) på 3,9 kg. Og tredje største på 3,75 kg. Tilfaldt Torben Andersen (Gørlev). I aborre rækken blev både den største på 735 gr. Og den næststørste på 670 gr. Og minsandten også den tredje største på 650 gr. Fanget af Torben Andersen (Gørlev).

Samlet fangst var 13 gedder (over 2,5 kg.), 5 aborrer og et par sandart som ikke tæller med, da de er fredet i øjeblikket. Efter at pointene var regnet sammen, blev resultatet at Gørlev blev nr. 2 med 705,6 point og Høng tog pokalen med hjem igen, med 2430 point, og blev dermed dagens vindere.

Som altid blev denne dag hyggelig med gode venner på tværs af tilhørs forhold, og en solstråle var det da også at begge foreninger havde juniorer med, dog kun en enkelt fra hver forening, men det er rart at se at der er nye lystfiskere på vej.

Ole Ganderup 

 

Gedde, Aborre og sandart konkurrence 6.-7. juni 

Til åres første ferskvandskonkurrence, var der tilmeldt 12 medlemmer, alle senior.

Reglerne var som de foregående år, hvor man kunne booke en båd på Tissø i 7 timer og fiske enten formiddag eller eftermiddag. Man kunne også vælge at fiske i en mose eller å, man skulle bare meddele turlederen på hvilket tidspunkt man havde valgt at fiske. Alle valgte dog at fiske på Tissø.

Alle både havde en vægt med, så efterhånden som de fisk vejes til konkurrencen blev fanget, kunne de nænsomt genudsættes igen.

Vejret drillede under konkurrencen, Tissø er meget vindfølsom, det skal ikke blæse ret meget, før det er svært at fisker der. Dem der skulle ud lørdag morgen, havde det bedste fiskeri, der blæste det en svag vind, hvor hele søen var fiskebar. Søndag morgen blæste det en frisk vind fra vest, så de der skulle ud, måtte krydse søen og fiske hele formiddagen på vest siden, hvor resultatet blev derefter.

Da bådene kom ind i Halleby å søndag middag, var konkurrencen slut og tid for at gøre status for konkurrencen. Der var hevet mange fisk ind i bådene, samlet fangst blev, 50 gedder, 25 sandart og 18 aborre. Konkurrencen største gedde vejede 8,5 kg. Og blev fanget af Michael Jacobsen. Nr. 2 blev Jens Dinesen med en på 7,1 kg. Nr. 3 blev Søren Frederiksen med en på 4,75 kg.

Største aborre fangede Jens Dinesen, den vejede 900 gram. De to næste var lige store, vejede 800 gram og blev fanget af Ole Ganderup og Tom Rasmussen.

Den største sandart vejede 2,7 kg. Og blev fanget af Torben Christensen. Nr. 2 blev Ole Ganderup med en på 2,6 kg. Nr. 3 blev Michael Jacobsen med en på 2,5 kg.

Nu er der måske nogle der tænker, at der er slæbet mange kilo fisk med hjem, til fiskefrikadeller, fisk file eller andet, men sådan er det ikke. I Høng Sportsfiskerforening er det vedtaget at man max må hjemtage 2 sandarter pr. fisketur, hvilket gjorte mange sandarter blev returneret efter afkrogning. Alle gedder blev også genudsat, aborrerne led dog den grumme skæbne, at ende deres dage på en stegepande.

 

Michael Jacobsen         

 

 

Det Gule Rev 2015

 

Årets tre dages tur til Hanstholm blev afviklet 3. til 6. august. Denne gang var der 10 deltagere fra Høng Sportsfiskerforening med på turen, som startede med afgang fra klubhuset i Høng, søndag kl. 12,00, vi havde besluttet at køre i fire biler, og det skulle senere vise sig at være en god ide. Efter en enkelt strække ben pause, ankom vi til huset på Kaj Lindbergs gade ved 17,00 tiden, hurtigt blev bilerne tømt og vi begav os ned på færge grillen, for at indtage det efterhånden obligatoriske måltid bestående af gammeldaw`s flæskesteg med hele svineriet, og i portionsstørrelser så selv en fisker kan blive mæt, og bagefter stod den på en lille softice, så alting var fuldstændigt som det plejer at være.

Vejr udsigten så lovende ud for alle tre dage, men her er vi før blevet snydt undervejs, af skiftende fronter som hurtigt kan få vinden til at tiltage, men denne gang holdt den hvad den havde lovet. Alle tre dage sejlede vi i næsten fladt vand og høj sol, dog lige undtaget andendagen hvor det sjask regnede det meste af dagen, men det kan ikke slå en optimistisk lystfisker ud, det er jo trods alt kun vand.  De to første dage sejlede vi nord/vest over og fiskede på vrag, på vanddybder fra 40 – 135 meter, det blev også lige til et par dyp på den plads som bliver kaldt ”Lossepladsen” hvor vi før har fået store torsk, men de var desværre ikke hjemme denne gang, tredje dagen sejlede vi vest over i håbet om at få de store torsk i tale, men også her brillerede de med deres fravær, på vej ind prøvede vi lige en times tid inde på selve revet, heller ikke her var der store fisk.

Nu kan det nok lyde som om vi ikke fangede ret mange fisk, men intet er længere fra sandheden, der blev flået mellem fisk op i rå mængder som man sjældent har set det, og den første dag havde vi fornøjelsen af at ramme pæne stimer sej op til 11,2 kg. Så der var da flere som jamrede sig over ømme arme, men de havde nok glemt at gå i fitness center inden vi tog af sted, jeg tror at alle mand havde fået mere end rigeligt med fisk med hjem, og det var her at ideen med at køre i fire biler kom til sin ret, der var ikke fare for at hjulene slap vejbanen på vej hjem.

Af gode fangster kan lige nævnes:

Torben Christensen   sej 11,2 kg. Og torsk 9,75 kg.

Henrik Ditlevsen    sej 10,5 kg.   Torsk 7,0 kg.

Jørgen Madsen   sej 9,5 kg.

Jens Dinesen    sej 8,6 kg.

Lars B. Christensen   lubbe 3,75 kg.   torsk 8,75 kg.

Tom Rasmussen   sej 8,5 kg.

Dennis Justesen   makrel 1,125 kg.   torsk 7,75 kg.

Jens Rasmussen   torsk 5,0 kg.   lange 2,1 kg.

Lars K. Jensen   torsk 7,0 kg.

Ole Ganderup   torsk 7,75 kg.   Lange 6,5 kg.

 Alt i alt omkring 700 torsk og sej, og der ud over ca. 500-600 makreller og en enkelt hornfisk.

Næste års tur er booket og bliver 1. – 2. og 3. august 2016

  

 Ole Ganderup

 

 

Makrel tur 2015

 

 Årets makreltur fra Havnebyen på Sj.Odde foregik lørdag den 8. august, vi sejlede med ”Skjold” , men desværre var kun fire ud af de otte pladser som vi havde bestilt, blevet besat, det syntes jeg personligt er lidt fesent, når vi tænker på at vi er omkring 150 medlemmer, men vi må jo lige revurdere om den skal udgå af programmet, eller om vi tager chancen endnu en gang. Afgang fra Høng kl. 02,00 for lige at få en god plads, men det viste sig at andre også var kørt hjemmefra kl. sort nat, men vi fik da placeret os nogenlunde fornuftigt.

Sejltiden var 04,00 – 14,00 og vi sejlede direkte ud på bresais flak en sejltur på små tre timer, de første drev gav enkelte gode makreller op til 975 gr. Der efter blev det spredte fangster af mindre fisk, som dannede billedet, så efter et par timer sejlede vi ind på Schultz grund, her var der lidt flere makreller men stadig kun i mindre størrelse.

Det var det mest mærkelige makrel fiskeri, som jeg har været udsat for, stort set alt forgik på bunden, hvorved en del mindre torsk, hvillinger og fjæsinger blandede sig i fangsterne. På vej mod havn blev resultatet opgjort til 207 makreller på hele båden, ikke noget imponerende resultat, eneste trøst var at de fire Høng fiskere stod for fangsten af 67 af dem. Undertegnede fangede den største på 890 gr. Nr.2 Poul E. Christiansen 360 gr. Nr. 3 Johnny Sørensen 310 gr. Og nr. 4 Lars K. Jensen 290 gr.

Ole Ganderup

 

 

Medekonkurrence 2015. 

 

Der var 5 tilmeldte til årets medekonkurrence. Konkurrencen foregik i år isusåen, ved Skelby.  

Vi mødtes ved foreningen, og kørte til åen. Foderet blev smidt ca. 15min. før start, og på slaget 09:00 blev snøren smidt i. 4 af de deltagende fiskede med feeder, og Jens D. brugte flåd. Han lagde sig hurtigt i spidsen, med et par fine skaller. efter kort tid fik undertegnede gang i sin plads, og der kom nogle Brasen på land. Det fortsatte resten af konkurrencen, med vilde hugperioder indimellem. Desværre var fiskene koncentret omkring et åkande bælte der hvor jeg sad, og gjorde det næsten umuligt for de andre at trække fiskene hen på deres pladser. Det var derfor noget sløjt, med aktivitet på de andre pladser. Ole G. fik kun Aborre, Jens D. kun skaller, Bo H. fangede intet, Kennet K. Fik både Aborre og Brasen. Jeg selv fik Alle 3 arter. Vi sluttede kl. 14:00, og resultatet blev som følger. 

 

  1. Plads.     23kg.   Ronni Novakovic 

  1. Plads.   2,9kg.   Kennet Werth 

  1. Plads.   1,3kg.   Jens Dinesen 

  1. Plads.   0,350g. Ole Ganderup. 

Tak til de deltagende, for en god dag. Håber vi ses igen til næste år, med endnu flere deltagere. 

Hilsen  

Ronni.

 

 

Gedde Aborre og sandart konkurrence 29 – 30. august.

 

13 medlemmer deltog i forenings anden ferskvands konkurrence. Alle fiskede på Tissø, hvor man kunne booke en af forenings både, i 6 timer, formiddag eller eftermiddag. De fleste havde valgt at fiske om formiddagen. Selve fiskeriet var på det jævne, hvor den samlet fangst blev, 46 gedder og 52 aborre, sandart blev der ikke fanget nogle af, selvom nogle af deltagerne ihærdig prøvede.

 

Konkurrencen største gedde vejede 6,8 kg og blev fanget af Jens Dinesen nr. 2 blev Poul Andersen, med en på 4,6 kg. nr. 3 blev Arne Jørgensen, med en på 4,1 kg.

 

Største aborre som vejede 840 gram, blev fanget af Arne Jørgensen. Nr. 2 blev Jens Dinesen, med en på 830 gram. nr. 3 blev Tommy Petersen, med en på 820 gram.

 

Der er ingen billeder af de største fisk, beklager.

Michael Jacobsen

 

 

Parfisketur 1. November

 

7 af forenings medlemmer deltog i parfisketuren. Efter indskrivning kl. 07.00 valgte 4 at køre til Kalundborg havn, i håbet om fangst af torsk eller fladfisk. De sidste 3 deltager, kørte til den åbne kyst, i håb om fangst af havørred.

 

De der kørte til kysten, fangede nogle havørreder fra morgenstunden, alle under målet. Op af formiddagen drejede vinden til syd/vest, ørrederne var der stadigt, men bidelysten udeblev, så der kom ikke nogle ørreder til indvejning.

 

De der kørte til Kalundborg havn havde lidt mere held, de fangede nogle fine fladfisk, fordelt med 10 skrubber og 1 enkelt ising. Det blev også til en torsk, men den kunne ikke holde målet, så den måtte retur til havnebassinet. 

 

Kl. 14.00 sluttede konkurrencen og efter vejning af fisk, udregning af point, blev der trukket lod om hvem der dannede par. Nummer 1 og vinder blev, Ronni Novakovic og Kennet Werth med 136 point, fordelt på 5 fladfisk. Nummer 2 blev, Lars Kolding og Arne Jørgensen med 96 point, fordelt på 4 fladfisk. 

Michael Jacobsen.

 

 

Mole konkurrencen 2015

Årets mole sats blev afholdt i stiv nordøstlig vind ca. 13-14 sek./m. Her til var så lagt heftigt snevejr og temperatur lige overfryse punktet, om det var udsigten til dette skønne vejr der gjorde at de seks tilmeldte medlemmer, lige pludseligt var skrumpet til tre mand, da vi skulle af sted søndag morgen kl. 07,00, er jo nok en nærliggende forklaring.

Efter lidt parlamentering blandt de tre fremmødte folk, omhvorvidt vi også skulle lade den varme sofa vinde, og derfor køre hjem igen, blev vi enige om at det skulle i hvert fald være løgn, vi blev dog enige om at korte lidt af turen, således at vi ville slutte kl. 11,00.

Udstyret med 1,4 kg. Børsteorm begav vi os til Kalundborg havn, hvor vi valgte at fiske i øst havnen ved bådebyggeren, her var der til dels rygvind og vi kunne stå lidt i læ af bygningerne. Efter ganske kort tid fik jeg selv en ising som lige kunne holde de 27 cm. Og ikke så længe efter fik Lars Kolding en pæn skrubbe, så var vi ligesom i gang, og alt tegnede trods alt rimeligt godt. Fiskene var meget ulige fordelt blandt deltagerne, undertegnede fangede seks fladfisk og en pæn hvilling på 220 gr. Lars fangede to flade, og tredje manden måtte tage hjem med et rundt nul.

Hver deltager kan indveje fem fisk, og det er samlet vægt heraf som er afgørende, således blev undertegnede nr. 1 med samlet vægt på 1630 gr. Fordelt på fem fisk, nr. 2 blev Lars Kolding med 710 gr. Fordelt på to fisk.

Da klokkken slog 11,00 var alle mand godt gennem kolde og også lidt fugtige af al den faldne tø sne, så beslutningen fra tidligere var helt klart den rigtige.

   Ole Ganderup

 

Turreferater 2015

 

 

Åben Hornfiskekonkurrence 2015

 

Søndag den 3. Maj afholdte Høng Sportsfiskerforening sin årlige åbne Hornfiskekonkurrence.

 

Deltager antallet var i år på 132, hvilket desværre er en tilbagegang fra sidste år, som var på 154 deltager. Om tilbagegangen skyldtes manglede markedsføring, eller om konkurrencen ligger for tidlig i hornfiskesæsonen vides ikke, men vi i bestyrelsen har beslutte, at konkurrencen skal ligge en uge senere til næste år, så datoen bliver 8. Maj 2016.

 

Konkurrencen startet kl. 00.00 og sluttede kl. 15.00 hvor det var sidste chance for at få indvejet fisk. Selve indvejningen startet kl.14.30 ved Høng Sportsfiskerforenings klubhus. Vi kunne høre på deltagerne, at de flere gange havde oplevet hornfisk, der havde svømmede efter blinket, uden at ville bide på. Selve indvejningen foregik som den plejer, hvor deltagerne fik vejet deres fisk, og de største i de 3 rækker der var, blev hængt op på et stativ, så alle kunne følge med i konkurrencen. De 3 rækker der kunne indvejes i var, 15 præmier i seniorrække, 5 i juniorrække og 5 i bådrække.  Der bliv hurtigt fyldt op i alle 3 rækker, så der var mange der måtte sætte deres tillid til lodtrækningen, hvor er var 10 præmier. Ud over de 3 præmierækker var der også præmie til bedste bifangst. I år blev der kun indvejet havørreder som bifangst. Der blev ikke indvejet bifangst i bådrækker, så præmien overgik til lodtrækning.

 

Kl. 15.00 sluttet indvejningen og det var tid til præmieuddeling, den største i seniorrækken vejede 628 gram og blev fanget af Jesper Hansen. nr. 2 Per Høj Jensen, med en på 552 gram. nr. 3 Martin Faust, med en på 544 gram nr. 4 Mikkel Jæger, med en på 533 gram. Nr. 5 Aksel Petersen, med en på 513 gram. 

 

Bedste junior: nr. 1 Oliver Will, med en på 531 gram. Nr. 2 Emilie Liechti, med en på 471 gram. Nr. 3 Marcus Will, med en på 438 gram. nr. 4 Kimmi J.H. med en på 413 gram. Nr. 5 Magnus Jensen, med en på 401 gram.

 

Bedste i bådrækken: nr. 1 Michael Fredslund, med en på 574 gram. nr. 2 Henrik Ditlevsen, med en på 541 gram. nr. 3 Troels H. Larsen, med en på 461 gram. nr. 4 Kasper Bøgelund, med en på 430 gram. nr. 5 Rene Sørensen, med en på 371 gram. Bedste bifangst i kystrækken: Jens Dinesen, med en havørred på 1,3 kg.

 

 

Venskabsdysten 2015

 

Version 10.0 af dysten mellem Gørlev Sportsfiskerforening og Høng Sportsfiskerforening, løb af stabelen søndag den 10. maj. Denne venskabelige kamp om at kunne præstere de bedste fangster på Tissø, startede som altid med rundstykker og en lille en til halsen, inden de seks både med sammenlagt 14 mand, stævnede ud på søen.

Deltager fordelingen var denne gang lidt skæv, i det at Gørlev stillede med 5 mand og Høng deltog med 9 mand, men der kompenseres for den skæve deltager fordeling ved at benytte en omregnings faktor som i dette tilfælde var 1,8.

Vejr udsigten lovede nordvestlig vind, startende omkring 8 m./sek. Senere tiltagende til 11-12 m./sek. Og i stødende op til 15 m./sek. Derfor blev vi enige om at skære et par timer af  fiske tiden, således at bådene skulle være inde igen kl. 12,00, det skulle så senere vise sig at vinden begyndte at løje af ved tolv tiden, men beslutningen var truffet og skulle derfor overholdes.

Alle både gik klogelig nok nord på, og så vidt jeg kunne se, startede de fleste på østsiden af det forbudte område ved havnen i lille Fuglede. Herfra fordelte bådene sig på stykket ned til lige syd for søens udløb i Halleby åen, hvor bølgehøjden satte en stopper for, videre færd syd over.

Fangsterne i de forskellige både var noget uens, og billedet af fangsterne viste at den største koncentration af gedder, som til denne konkurrence skal være over 2,5 kg. Var i nærheden af åen på vest siden, men som sagt så valgte flere af bådene, ikke at gå helt der ned pga. vinden.   

Størrelsen på fiskene var ikke noget at skrive hjem om, største gedde på 5,0 kg. Blev fanget af Jørgen Madsen (Høng), næst største fik jeg selv (Høng) på 3,9 kg. Og tredje største på 3,75 kg. Tilfaldt Torben Andersen (Gørlev). I aborre rækken blev både den største på 735 gr. Og den næststørste på 670 gr. Og minsandten også den tredje største på 650 gr. Fanget af Torben Andersen (Gørlev).

Samlet fangst var 13 gedder (over 2,5 kg.), 5 aborrer og et par sandart som ikke tæller med, da de er fredet i øjeblikket. Efter at pointene var regnet sammen, blev resultatet at Gørlev blev nr. 2 med 705,6 point og Høng tog pokalen med hjem igen, med 2430 point, og blev dermed dagens vindere.

Som altid blev denne dag hyggelig med gode venner på tværs af tilhørs forhold, og en solstråle var det da også at begge foreninger havde juniorer med, dog kun en enkelt fra hver forening, men det er rart at se at der er nye lystfiskere på vej.

Ole Ganderup 

 

Gedde, Aborre og sandart konkurrence 6.-7. juni 

Til åres første ferskvandskonkurrence, var der tilmeldt 12 medlemmer, alle senior.

Reglerne var som de foregående år, hvor man kunne booke en båd på Tissø i 7 timer og fiske enten formiddag eller eftermiddag. Man kunne også vælge at fiske i en mose eller å, man skulle bare meddele turlederen på hvilket tidspunkt man havde valgt at fiske. Alle valgte dog at fiske på Tissø.

Alle både havde en vægt med, så efterhånden som de fisk vejes til konkurrencen blev fanget, kunne de nænsomt genudsættes igen.

Vejret drillede under konkurrencen, Tissø er meget vindfølsom, det skal ikke blæse ret meget, før det er svært at fisker der. Dem der skulle ud lørdag morgen, havde det bedste fiskeri, der blæste det en svag vind, hvor hele søen var fiskebar. Søndag morgen blæste det en frisk vind fra vest, så de der skulle ud, måtte krydse søen og fiske hele formiddagen på vest siden, hvor resultatet blev derefter.

Da bådene kom ind i Halleby å søndag middag, var konkurrencen slut og tid for at gøre status for konkurrencen. Der var hevet mange fisk ind i bådene, samlet fangst blev, 50 gedder, 25 sandart og 18 aborre. Konkurrencen største gedde vejede 8,5 kg. Og blev fanget af Michael Jacobsen. Nr. 2 blev Jens Dinesen med en på 7,1 kg. Nr. 3 blev Søren Frederiksen med en på 4,75 kg.

Største aborre fangede Jens Dinesen, den vejede 900 gram. De to næste var lige store, vejede 800 gram og blev fanget af Ole Ganderup og Tom Rasmussen.

Den største sandart vejede 2,7 kg. Og blev fanget af Torben Christensen. Nr. 2 blev Ole Ganderup med en på 2,6 kg. Nr. 3 blev Michael Jacobsen med en på 2,5 kg.

Nu er der måske nogle der tænker, at der er slæbet mange kilo fisk med hjem, til fiskefrikadeller, fisk file eller andet, men sådan er det ikke. I Høng Sportsfiskerforening er det vedtaget at man max må hjemtage 2 sandarter pr. fisketur, hvilket gjorte mange sandarter blev returneret efter afkrogning. Alle gedder blev også genudsat, aborrerne led dog den grumme skæbne, at ende deres dage på en stegepande.

 

Michael Jacobsen         

 

 

Det Gule Rev 2015

 

Årets tre dages tur til Hanstholm blev afviklet 3. til 6. august. Denne gang var der 10 deltagere fra Høng Sportsfiskerforening med på turen, som startede med afgang fra klubhuset i Høng, søndag kl. 12,00, vi havde besluttet at køre i fire biler, og det skulle senere vise sig at være en god ide. Efter en enkelt strække ben pause, ankom vi til huset på Kaj Lindbergs gade ved 17,00 tiden, hurtigt blev bilerne tømt og vi begav os ned på færge grillen, for at indtage det efterhånden obligatoriske måltid bestående af gammeldaw`s flæskesteg med hele svineriet, og i portionsstørrelser så selv en fisker kan blive mæt, og bagefter stod den på en lille softice, så alting var fuldstændigt som det plejer at være.

Vejr udsigten så lovende ud for alle tre dage, men her er vi før blevet snydt undervejs, af skiftende fronter som hurtigt kan få vinden til at tiltage, men denne gang holdt den hvad den havde lovet. Alle tre dage sejlede vi i næsten fladt vand og høj sol, dog lige undtaget andendagen hvor det sjask regnede det meste af dagen, men det kan ikke slå en optimistisk lystfisker ud, det er jo trods alt kun vand.  De to første dage sejlede vi nord/vest over og fiskede på vrag, på vanddybder fra 40 – 135 meter, det blev også lige til et par dyp på den plads som bliver kaldt ”Lossepladsen” hvor vi før har fået store torsk, men de var desværre ikke hjemme denne gang, tredje dagen sejlede vi vest over i håbet om at få de store torsk i tale, men også her brillerede de med deres fravær, på vej ind prøvede vi lige en times tid inde på selve revet, heller ikke her var der store fisk.

Nu kan det nok lyde som om vi ikke fangede ret mange fisk, men intet er længere fra sandheden, der blev flået mellem fisk op i rå mængder som man sjældent har set det, og den første dag havde vi fornøjelsen af at ramme pæne stimer sej op til 11,2 kg. Så der var da flere som jamrede sig over ømme arme, men de havde nok glemt at gå i fitness center inden vi tog af sted, jeg tror at alle mand havde fået mere end rigeligt med fisk med hjem, og det var her at ideen med at køre i fire biler kom til sin ret, der var ikke fare for at hjulene slap vejbanen på vej hjem.

Af gode fangster kan lige nævnes:

Torben Christensen   sej 11,2 kg. Og torsk 9,75 kg.

Henrik Ditlevsen    sej 10,5 kg.   Torsk 7,0 kg.

Jørgen Madsen   sej 9,5 kg.

Jens Dinesen    sej 8,6 kg.

Lars B. Christensen   lubbe 3,75 kg.   torsk 8,75 kg.

Tom Rasmussen   sej 8,5 kg.

Dennis Justesen   makrel 1,125 kg.   torsk 7,75 kg.

Jens Rasmussen   torsk 5,0 kg.   lange 2,1 kg.

Lars K. Jensen   torsk 7,0 kg.

Ole Ganderup   torsk 7,75 kg.   Lange 6,5 kg.

 Alt i alt omkring 700 torsk og sej, og der ud over ca. 500-600 makreller og en enkelt hornfisk.

Næste års tur er booket og bliver 1. – 2. og 3. august 2016

  

 Ole Ganderup

 

 

Makrel tur 2015

 

 Årets makreltur fra Havnebyen på Sj.Odde foregik lørdag den 8. august, vi sejlede med ”Skjold” , men desværre var kun fire ud af de otte pladser som vi havde bestilt, blevet besat, det syntes jeg personligt er lidt fesent, når vi tænker på at vi er omkring 150 medlemmer, men vi må jo lige revurdere om den skal udgå af programmet, eller om vi tager chancen endnu en gang. Afgang fra Høng kl. 02,00 for lige at få en god plads, men det viste sig at andre også var kørt hjemmefra kl. sort nat, men vi fik da placeret os nogenlunde fornuftigt.

Sejltiden var 04,00 – 14,00 og vi sejlede direkte ud på bresais flak en sejltur på små tre timer, de første drev gav enkelte gode makreller op til 975 gr. Der efter blev det spredte fangster af mindre fisk, som dannede billedet, så efter et par timer sejlede vi ind på Schultz grund, her var der lidt flere makreller men stadig kun i mindre størrelse.

Det var det mest mærkelige makrel fiskeri, som jeg har været udsat for, stort set alt forgik på bunden, hvorved en del mindre torsk, hvillinger og fjæsinger blandede sig i fangsterne. På vej mod havn blev resultatet opgjort til 207 makreller på hele båden, ikke noget imponerende resultat, eneste trøst var at de fire Høng fiskere stod for fangsten af 67 af dem. Undertegnede fangede den største på 890 gr. Nr.2 Poul E. Christiansen 360 gr. Nr. 3 Johnny Sørensen 310 gr. Og nr. 4 Lars K. Jensen 290 gr.

Ole Ganderup

 

 

Medekonkurrence 2015. 

 

Der var 5 tilmeldte til årets medekonkurrence. Konkurrencen foregik i år isusåen, ved Skelby.  

Vi mødtes ved foreningen, og kørte til åen. Foderet blev smidt ca. 15min. før start, og på slaget 09:00 blev snøren smidt i. 4 af de deltagende fiskede med feeder, og Jens D. brugte flåd. Han lagde sig hurtigt i spidsen, med et par fine skaller. efter kort tid fik undertegnede gang i sin plads, og der kom nogle Brasen på land. Det fortsatte resten af konkurrencen, med vilde hugperioder indimellem. Desværre var fiskene koncentret omkring et åkande bælte der hvor jeg sad, og gjorde det næsten umuligt for de andre at trække fiskene hen på deres pladser. Det var derfor noget sløjt, med aktivitet på de andre pladser. Ole G. fik kun Aborre, Jens D. kun skaller, Bo H. fangede intet, Kennet K. Fik både Aborre og Brasen. Jeg selv fik Alle 3 arter. Vi sluttede kl. 14:00, og resultatet blev som følger. 

 

  1. Plads.     23kg.   Ronni Novakovic 

  1. Plads.   2,9kg.   Kennet Werth 

  1. Plads.   1,3kg.   Jens Dinesen 

  1. Plads.   0,350g. Ole Ganderup. 

Tak til de deltagende, for en god dag. Håber vi ses igen til næste år, med endnu flere deltagere. 

Hilsen  

Ronni.

 

 

Gedde Aborre og sandart konkurrence 29 – 30. august.

 

13 medlemmer deltog i forenings anden ferskvands konkurrence. Alle fiskede på Tissø, hvor man kunne booke en af forenings både, i 6 timer, formiddag eller eftermiddag. De fleste havde valgt at fiske om formiddagen. Selve fiskeriet var på det jævne, hvor den samlet fangst blev, 46 gedder og 52 aborre, sandart blev der ikke fanget nogle af, selvom nogle af deltagerne ihærdig prøvede.

 

Konkurrencen største gedde vejede 6,8 kg og blev fanget af Jens Dinesen nr. 2 blev Poul Andersen, med en på 4,6 kg. nr. 3 blev Arne Jørgensen, med en på 4,1 kg.

 

Største aborre som vejede 840 gram, blev fanget af Arne Jørgensen. Nr. 2 blev Jens Dinesen, med en på 830 gram. nr. 3 blev Tommy Petersen, med en på 820 gram.

 

Der er ingen billeder af de største fisk, beklager.

Michael Jacobsen

 

 

Parfisketur 1. November

 

7 af forenings medlemmer deltog i parfisketuren. Efter indskrivning kl. 07.00 valgte 4 at køre til Kalundborg havn, i håbet om fangst af torsk eller fladfisk. De sidste 3 deltager, kørte til den åbne kyst, i håb om fangst af havørred.

 

De der kørte til kysten, fangede nogle havørreder fra morgenstunden, alle under målet. Op af formiddagen drejede vinden til syd/vest, ørrederne var der stadigt, men bidelysten udeblev, så der kom ikke nogle ørreder til indvejning.

 

De der kørte til Kalundborg havn havde lidt mere held, de fangede nogle fine fladfisk, fordelt med 10 skrubber og 1 enkelt ising. Det blev også til en torsk, men den kunne ikke holde målet, så den måtte retur til havnebassinet. 

 

Kl. 14.00 sluttede konkurrencen og efter vejning af fisk, udregning af point, blev der trukket lod om hvem der dannede par. Nummer 1 og vinder blev, Ronni Novakovic og Kennet Werth med 136 point, fordelt på 5 fladfisk. Nummer 2 blev, Lars Kolding og Arne Jørgensen med 96 point, fordelt på 4 fladfisk. 

Michael Jacobsen.

 

 

Mole konkurrencen 2015

Årets mole sats blev afholdt i stiv nordøstlig vind ca. 13-14 sek./m. Her til var så lagt heftigt snevejr og temperatur lige overfryse punktet, om det var udsigten til dette skønne vejr der gjorde at de seks tilmeldte medlemmer, lige pludseligt var skrumpet til tre mand, da vi skulle af sted søndag morgen kl. 07,00, er jo nok en nærliggende forklaring.

Efter lidt parlamentering blandt de tre fremmødte folk, omhvorvidt vi også skulle lade den varme sofa vinde, og derfor køre hjem igen, blev vi enige om at det skulle i hvert fald være løgn, vi blev dog enige om at korte lidt af turen, således at vi ville slutte kl. 11,00.

Udstyret med 1,4 kg. Børsteorm begav vi os til Kalundborg havn, hvor vi valgte at fiske i øst havnen ved bådebyggeren, her var der til dels rygvind og vi kunne stå lidt i læ af bygningerne. Efter ganske kort tid fik jeg selv en ising som lige kunne holde de 27 cm. Og ikke så længe efter fik Lars Kolding en pæn skrubbe, så var vi ligesom i gang, og alt tegnede trods alt rimeligt godt. Fiskene var meget ulige fordelt blandt deltagerne, undertegnede fangede seks fladfisk og en pæn hvilling på 220 gr. Lars fangede to flade, og tredje manden måtte tage hjem med et rundt nul.

Hver deltager kan indveje fem fisk, og det er samlet vægt heraf som er afgørende, således blev undertegnede nr. 1 med samlet vægt på 1630 gr. Fordelt på fem fisk, nr. 2 blev Lars Kolding med 710 gr. Fordelt på to fisk.

Da klokkken slog 11,00 var alle mand godt gennem kolde og også lidt fugtige af al den faldne tø sne, så beslutningen fra tidligere var helt klart den rigtige.

   Ole Ganderup

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 15:51

Ny hjemmeside

http://kaldredputandtake.dk/

...
05.05 | 13:21

Ja, det har vi da. De står i medlemsmappen, som ligger under fanen "medlem af HSF"
Mvh. Ronni Novakovic

...
05.05 | 12:59

har i nogen vedtægter i jeres forening

...
17.01 | 23:31
Indhold HSF har modtaget 1
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE